Read Fenze’s review of GURU

http://www.fenze.no/postid=19047

In Norwegian:

Den norske artisten Sam Asgari er ute med et nytt album, og det skiller seg mye fra det han har gitt ut tidligere.

Sam Asgari følger opp fjorårets flotte «Elovecentrica» med albumet «Guru» hvor produsenten flytter seg fra det elektroniske og inn i psych-rockens verden. Du trenger bare ta en titt på coveret for å skjønne at dette albumet er en trippy opplevelse. Når du ser The Beatles, Jimi Hendrix og Nusrat Fateh Ali Khan på coveret, da skjønner du at dette albumet ikke er noe folk flest er vant til å høre av norsk musikk.

Hans nyeste album «Guru» er noe helt nytt fra det man har kunnet høre fra Sam Asgari tidligere. Med en bakgrunn som hip-hop produsent har han tatt steget inn i den psykedeliske rockens verden, og han mestrer det. Sam er heller ikke redd for å vise til inspirasjonskildene sine med blant annet Syd Barrett-hyllesten «El Syd», og en referanse til Beatles-låta «Revolution 9″ på «Jai Guru Dev».

Sam har i likhet med mange andre psykedeliske artister hentet inspirasjon fra India, med sitarer og tabla-rytmer som preger store deler av albumet. Det som derimot skiller Sam og albumet «Guru» fra resten av psych-rocken som er der ute er måten han bruker disse rytmene på, og her spiller hans bakgrunn i Hip-hop og Electronica en rolle. Det er sjeldent man hører psykedeliske låter som har så fengende beat som man hører i «Do You Remember».  Den skulle vi gjerne hørt på en festival en varm sommerdag.

«Guru» er et album som fungerer flott i sin helhet, med tankene liggende hos enkelte låter som fungerer helt supert på egenhånd.

Du kan høre og kjøpe albumet «Guru» på iTunes. Om du ønsker en fysisk kopi av albumet så kan du skaffe deg det ved å kontakte Sam Asgari på e-mail.